Annons

Annons

Ledning för de svenska pojkarna och flickorna efter första dagens Undomsfinnkamp

Linus Jönsson Linus Jönsson hade en lyckad stavtävling i Helsingfors.

Det gick bra för både de svenska pojkarna och flickorna under första dagen på Olympiastadion i Helsingfors, och båda går ut i ledning i morgon när tävlingarna avgörs.

Det blåste kyligt på den nyrenoverade Olympiastadion i Helsingfors när Finnkampen och Ungdomsfinnkampen skulle avgöras. Pojkkampen var inte särskilt jämn under första dagen utan de svenska pojkarna leder med 64 mot 45. I flickkampen var det jämnt under stora delar av dagen, men dagen slutade med en ledning för de svenska flickorna med 56 mot 53. Av den första tävlingsdagen återstår bara korta häcken som ungdomarna springer i kväll, under huvudprogrammet.

Många grenar blev det varannan placering med antingen en svensk eller finsk segrare. I några grenar lyckades de svenska ungdomarna knipa en dubbel. Till exempel var det dubbelt svenskt i pojkarnas stav där Linus Jönsson dessutom slog landskampsrekord med sitt hopp på 5.21, ett hopp som även var nytt personligt rekord. Även Viktor Rahm tog sig. Över 5 meter och kom tvåa på 5.00.

Ebba Cronholm och. Wilma Ehrnborg tog hem första och andra platsen på flickornas 1500 meter på tiderna 4:39.44 respektive 4:41.84.

Isak Hughes och Alexander Oliver plockade hem en dubbel på 100-metersloppet där Isak kom i mål på 10.71 och Alexander på 11.00.

Lowa Branth och Astrid Baunge kom etta och tvåa på 2000 meter hinder. Lowa Branth vann loppet på nya perset 6:59.12 och Astrid Baunge var inte långt efter när hon gick i mål på 7:00.92.

I flickornas tresteg kom Alice Lindgren Engelblom på en förstaplats med sina 12.12 och Matilda Halfwordson blev tvåa med sitt enda godkända hopp som mätte 11.70.

På pojkarnas 400 meter blev det dubbelt svenskt. Först över mållinjen var William Trulsson på 47.62 och efter honom kom Lucas Törnström på 49.34. Williams 47.62 var även nytt landskampsrekord.

Det blev en bekväm dubbelseger för mångkamparnna Leo Göransson och Victor Törnström i pojkarnas trekamp. De landade på 2466 respektive 2247 poäng, en bra bit före trean.

I morgon börjar ungdomarnas tävlingar 08.50, svensk tid, med flickornas stav. Du kan följa tävlingarna via resultatlistorna.

/Anna-Lena Pettersson

Relaterade nyheter

Gula Vaggen
Gula Väggen tar taktpinnen på Finnkampens läktare

Det kommer att bli drag på läktaren under Finnkampen när Gula väggen intar en sektion av arenan. Nu finns biljetter till supportersektionen att köpa, så passa på att dra på dig en gul tröja och var med och höj stämningen!

LÄS MER