Annons

Annons

Tjejmilen blir åter en del av Finnkampen

Finnkampen 10Kjpg Även under Finnkampen 2021 gick damernas 10k tillsammans med Tjejmilen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

När Finnkampen ska avgöras i Stockholm första helgen i september kommer damernas 10k åter att avgöras tillsammans med 16 000 löpande damer i Tjejmilen.

Samma dag som Tjejmilen 2023 ska springas i Stockholm ska damernas 10 kilometer avgöras på Finnkampen. Varför då inte slå två flugor i en smäll och plocka ut damernas lopp på Stockholms gator och låta dem springa tillsammans med upp emot 16 000 andra?

– Tjejmilen är alltid en riktig löparfest. Att damernas 10k under Finnkampen går tillsammans med Tjejmilen ger loppet lite extra spänning. Det kommer med största sannolikhet även locka en lite större publik, vilket såklart är roligt för alla Tjejmilens deltagare. Vi ser fram emot ett Tjejmilen med guldkant, säger Kristina Lager från Marathongruppen som anordnar Tjejmilen.

Senast Finnkampen avgjordes i Stockholm, 2021, hade man samma upplägg, vilket var mycket lyckat. Att ta ut en gren från Stockholms Stadion till stadens gator gör att ännu fler har möjlighet att bli del av den folkfest som Finnkampen är, som publik eller till och med som deltagare i samma lopp. 

Den publikvänliga banan går på Gärdet och Södra Djurgården i Stockholm. Läs mer om loppet här.

 

 

 

Relaterade nyheter

Gula Vaggen
Gula Väggen tar taktpinnen på Finnkampens läktare

Det kommer att bli drag på läktaren under Finnkampen när Gula väggen intar en sektion av arenan. Nu finns biljetter till supportersektionen att köpa, så passa på att dra på dig en gul tröja och var med och höj stämningen!

LÄS MER