Annons

Annons

Mondo klar för Finnkampen: "Ska bli riktigt roligt!"

Mondo Duplantis Den 3 september, en vecka efter VM i Budapest, får den svenska publiken se Armand Duplantis i Finnkampen på Stockholms Stadion. Mondo hoppar även på Stockholms Stadion den 2 juli då Bauhausgalan arrangeras.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nyligen presenterades Armand Duplantis tävlingsprogram för stora delar av sommaren. Nu adderas en tävling på svensk mark: klassiska Finnkampen på Stockholms Stadion som avgörs en vecka efter VM. "Det ska bli riktigt roligt!" säger Mondo.

Finnkampen 2019 var första gången som Mondo Duplantis hoppade 6 meter inför hemmapubliken. "Jag är glad att jag kunde bjuda på en show", sammanfattade Mondo efter en tävling där konkurrenterna rev ut sig innan han ens hade kommit igång.

Därefter har den svenske världsstjärnan missat tre Finnkamper i rad. Detta eftersom hans tävlingsschema varit på tok för tajt mot slutet av säsongen.

Nu kan vi glatt offentliggöra att tävlingen på Stockholms Stadion första helgen i september – en vecka efter stavhoppsfinalen på VM i Budapest – även innebär Finnkamps-comeback för Mondo. I år krockar landskampen inte med Diamond League.

- Jag ser verkligen fram emot Finnkampen, att vara med och slåss för en svensk seger på hemmaplan. Det ska bli riktigt roligt! säger Mondo som kommer att tävla på söndagen (här hittar du dagsprogrammet).

"Betyder oerhört mycket"

För svenska friidrottslandslaget är siktet inställt på att försvara fjolårets dubbelseger från Helsingfors och förbundskapten Kajsa Bergqvist kan nu nästan räkna hem en seger i det manliga stavhoppet.

- Mondo är världens bästa friidrottare alla kategorier. När han hör av sig, ger klartecken till Finnkampen och berättar hur taggad han är så blir man väldigt glad, säger Kajsa.

- Finnkampen är i första hand en lagtävling, där varje poäng är lika mycket värd. Samtidigt betyder det oerhört mycket att våra största stjärnor vill vara en del av detta lag. Att Mondo så här tidigt slår fast att han är med är viktigt för laget. Det är också ett fantastiskt besked både för Finnkampen och den svenska friidrottspubliken.

3000 biljetter har redan sålts till den klassiska fajten mot Finland som avgörs på Stockholms Stadion den 2-3 september.

HÄR kan du säkra dina platser och HÄR hittar du Finnkampens hemsida.

Mondo på Finnkampen 2019. Foto: Deca Text&Bild. 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Gula Vaggen
Gula Väggen tar taktpinnen på Finnkampens läktare

Det kommer att bli drag på läktaren under Finnkampen när Gula väggen intar en sektion av arenan. Nu finns biljetter till supportersektionen att köpa, så passa på att dra på dig en gul tröja och var med och höj stämningen!

LÄS MER