Annons

Annons

Tävlingens enda stöt över 18 meter gav Fanny Roos segern

Fanny Roos under Finnkampen 2022 Fanny Roos stötte tävlingens enda stöt över 18 meter och tog hem viktiga poäng åt de svenska damerna.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Finnkampen rullar vidare och när kvinnornas kultävling var över kunde vi konstatera att den gav 15-7 i poäng till svenskorna.

Fanny Roos var den stora dominanten i damernas kultävling. MAI-stjärnan stötte 18.17 i andra omgången och det blev också kvällens längsta stöt. Sara Lennman lyckades ta andraplatsen med sina 17.26 före finländskan Senja Mäkitörmäs 17.17.

Frida Åkerström knep fjärdeplatsen och det blev härliga 15-7 till de svenska damerna.

Melwin Lycke Holm tvåa i höjdtävlingen

Alla tre svenska herrar i höjdtävlingen, Simon Wiklund, Oliver Ericsson-Sotterman och Melwin Lycke Holm, var felfria över 2.01. Simon fick sin första rivning på 2.05, vilken också blev höjden han rev ut sig på tillsammans med finländaren Matias Mustonen.

De övriga hopparna fortsatte upp på 2.09, en höjd som Melwin Lycke Holm rev i första försöket men tog i andra. Oliver Ericsson-Sotterman tog höjden i första försöket.

Det hela kom att avslutas med en duell mellan Melwin och finländaren Daniel Kosonen. När Kosonen klarade 2.14 valde Melwin att stå över och spara sig till nästa höjd som var 2.16. Tyvärr blev det för högt idag och Melwin blev tvåa i årets Finnkamp.

Svenskarna placerade sig som tvåa, trea och femma vilket resulterade i poängen 11-11.

Ingen svensk seger på 400 meter

Kasper Kadestål kom i väg riktigt bra på herrarnas 400 meter och när löparna kom in på upploppet var det knallhårt mellan honom och Viljami Kaasalainen. Tyvärr orkade inte Kasper hela vägen in utan tappade mot Viljami och fick nöja sig med en andraplats.

Eftersom Alexander Nyström och Mattias Waernulf också sprang bra blev poängen i grenen ändå till Sveriges fördel, 12-10.

På damernas lopp över 400 m blev Linnéa Frobe bästa svenska på tredjeplats med det nya personliga rekordet 53.53. Moa Granat kom fyra och Klara Helander kom in på en sjätteplats. Poängen blev 14-8 till Finland.

– Jag kände att jag hade det i mig i dag, så när jag kom in på arenan försökte jag säga till mig själv att slappna av och inte spänna mig, stämningen här inne är helt sjuk. Jag brukar stänga ute allt när jag springer men med 150 meter kvar kände jag hur publikens stöd gjorde så att man lyftes fram, säger Linnea.

HÄR hittas alla resultat.

/Anna-Lena Pettersson

Relaterade nyheter

Gula Vaggen
Gula Väggen tar taktpinnen på Finnkampens läktare

Det kommer att bli drag på läktaren under Finnkampen när Gula väggen intar en sektion av arenan. Nu finns biljetter till supportersektionen att köpa, så passa på att dra på dig en gul tröja och var med och höj stämningen!

LÄS MER