Annons

Annons

Svensk Finnkamps-dominans på 3000 meter hinder

Linn Söderholm på 3000 meter hinder under Finnkampen 2022. Linn Söderholm var en av damerna att ta hem den svenska trippeln på 3000 meter hinder.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På pappret hade svenskarna övertag på 3000 meter hinder och de svenska löparna visade att det stämde även i praktiken. Och Thobias Montler tog hem längdhoppet.

Inför 3000 meter hinder för damer hade svenskorna klart mycket bättre årsbästan än finskorna. Och mycket riktigt bildades två klungor redan tidigt i loppet med svenskorna i en främre trio och finskorna i en bakre. Svenskorna turades om att dra och drog i från allt mer. Det blev en promenadseger för de svenska damerna som till och med kunde springa i mål hand i hand. Linn Söderholm, Amélie Svensson och Julia Samuelsson tog hem 16 sköna poäng mot Finlands 6.

Även på loppet över 3000 meter hinder för herrar så var den svenska laguppställningen starkare än den finska på pappret. Och visst var det de tre svenskarna som efter fyra varv låg i tät. Och det var en tät de inte släppte, utan Vida Johansson, Emil Blomberg och Simon Sundström tog hem ytterligare en trippel till Sverige och härliga 16-6 i poäng.

Montler tog hem herrarnas längd

På förhand såg längdhoppet ut att kunna bli en fajt mellan Thobias Montler och Kristian Pulli som båda har hoppat över 8 meter i år. Redan i första hoppet hoppade Thobias Montler 7.75 och satte press på det övriga startfältet. Han följde sedan upp med två ogiltiga hopp.

Finske Kalle Salminen låg närmast bakom Montler med 7.46 inför den sista omgången. Inga förändringar skedde dock under de sista hoppen, utan Thobias Montler tog segern före de tre finländarna Kalle Salminen och Kristian Pulli och Topias Koukkula. Jonathan Hirsh och Joakim Hellbratt kom femma och sexa och poängen fördelades 12 till. Finland och 10 till Sverige.

– Arenan och publiken har varit hur bra som helst, det enda jag har att klaga på är vädret. Kroppen känns faktiskt väldigt bra fortfarande, inga skadebekymmer eller något som känns konstigt men det är huvudet man måste jobba lite mer med för att få i gång, säger Thobias.

Alla resultat från dagens tävlingar.

/Anna-Lena Pettersson

 

Relaterade nyheter

Gula Vaggen
Gula Väggen tar taktpinnen på Finnkampens läktare

Det kommer att bli drag på läktaren under Finnkampen när Gula väggen intar en sektion av arenan. Nu finns biljetter till supportersektionen att köpa, så passa på att dra på dig en gul tröja och var med och höj stämningen!

LÄS MER