Annons

Annons

Ståhl och Pettersson klara för Finnkampen: ”Alltid något speciellt”

Simon Daniel22 Daniel Ståhl och Simon Pettersson under Finnkampen 2022.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nu börjar det dyka upp namn som är klara för Finnkampen och precis som alla önskat kommer både Daniel Ståhl och Simon Pettersson att stå redo i diskusringen på Stockholms Stadion.

Det blir återigen hög klass på diskustävlingen i Finnkampen. Nu är det klart att både Daniel Ståhl och Simon Pettersson står redo att ta sig an det finska motståndet och göra det de kan för att ta hem så många poäng som möjligt till Sverige första helgen i september.

Att både Daniel och Simon gillar att tävla i Finnkampen råder det ingen tvekan om. Daniel Ståhl har en finsk mamma och då är det klart att kampen blir speciell.

– Finnkampen för mig betyder oerhört mycket. Som alla vet så har jag en mor som är från Finland så det känns som att jag har support från båda sidorna eftersom jag pratar flytande finska och har goda relationer med Finland, inte bara genom idrotten utan också släkt och vänner, säger han.

Simon Pettersson säger att Finnkampen är ett bra tillfälle för nya stjärnor att få glänsa och tävla i landslagsdräkt för första gången. För egen del framhåller han betydelsen av tävlingens starka tradition:

– Det är alltid något speciellt, framför allt när det är på Stadion. Först och främst för att det är en lagtävling och sedan betyder historiken mycket. Det är ju något man har vuxit upp med och är på många sätt höjdpunkten på sommaren, säger han.

Styrkan i lagtävlingen är något även Daniel lyfter fram och kallar Finnkampen ”Ett lag-SM, fast i landslagskläder”:

– Det är kul, det handlar inte bara om resultaten, utan det handlar om att samla in mest poäng till Sverige.

”Det var så mäktig stämning”

Simon Pettersson säger att han aldrig har presterat jättebra på Finnkampen, utan har som längst kastat mellan 63 och 64 meter. Det är alltså inte resultaten som är hans starkaste Finnkampsminne, utan något helt annat.

– Jag minns en gång när jag var med på Ungdomsfinnkampen, när de sprang de avslutande 1 500 meterna och alla var med på innerplan och sprang från sida till sida och skrek och hejade på. Det var så mäktig stämning, säger han och fortsätter:

– Jag ser jättemycket fram emot att vara med i år igen. Det är ett så bra sätt att avsluta säsongen. Det är härligt att kunna springa upp och hälsa på familjen på läktaren och också hälsa på de som gått och tittat på Finnkampen år efter år. Att ha publiken så nära är speciellt. Det är verkligen hela friidrottsfamiljen samlad.

Du hittar all information du behöver om Finnkampen och köper biljetter här

Diskusfest redan den 18 maj

Men ni behöver inte vänta till september för att få se våra diskusgiganter kasta. Redan nu på torsdag, den 18 maj, arrangeras Tjalves diskusgala i Norrköping och där kommer båda att ställa upp tillsammans med bland andra Vanessa Kamga.

Ni som minns den mäktiga SM-duellen mellan Simon Pettersson och Daniel Ståhl från sommarens SM-tävlingar i Norrköping förstår att det kan bli en diskusgala att minnas.  

Läs mer om tävlingen här.

Tävlingen kommer att sändas på Friidrottskanalen med start klockan 12.55 och du hittar sändningen här. 

Relaterade nyheter

Gula Vaggen
Gula Väggen tar taktpinnen på Finnkampens läktare

Det kommer att bli drag på läktaren under Finnkampen när Gula väggen intar en sektion av arenan. Nu finns biljetter till supportersektionen att köpa, så passa på att dra på dig en gul tröja och var med och höj stämningen!

LÄS MER