Annons

Annons

Gång blir poänggren i Finnkampen

Perseus Karlstrom22 Perseus Karlström under Finnkampen 2022, sista året gång var utanför poängkampen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Efter att ha varit en landskamp vid sidan av Finnkampens poängräkning får nu äntligen gång ta plats bland poänggrenarna. ”Äntligen”, säger svenska gångstjärnan Perseus Karlström.

Tidigare i våras införlivades Gång- och Vandrarförbundet i Svensk Friidrott vilket kommer att märkas mer och mer för friidrottsvärlden i och med att tävlingssäsongen utomhus tar fart. Ett konkret exempel är att gång från och med 2023 också blir en poänggren i Finnkampen. Även tidigare har gång varit med under Finnkampsdagarna, men som en enskild landskamp som inte varit en del av poängkampen.

– Äntligen! Vi har länge velat inkorporera grenen i riktiga Finnkampen då även Finland har haft det som en önskan. Nu blir det äntligen verklighet vilket betyder att även gång kommer att få den uppmärksamhet som grenen är värd, säger en lycklig Perseus Karlström.

Perseus har varit med i Finnkampen 14 gånger och segrat tio av dem. Men Perseus är inte den enda gångaren med stor Finnkampserfarenhet. Även hans storebror Ato Alm Ibáñez och Monica Svensson varit med 17 respektive 20 gånger.  

– Finnkampen är och har varit årets roligaste tävling för mig sedan jag gjorde min debut 2008 i Helsingfors. Det är så otroligt roligt att vi nu äntligen blir del av den riktiga seniorkampen. Det väcker så många känslor hos mig och det är så otroligt roligt, säger Perseus Karlström som tänker göra sitt bästa för att ta hem många poäng till Sverige.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Gula Vaggen
Gula Väggen tar taktpinnen på Finnkampens läktare

Det kommer att bli drag på läktaren under Finnkampen när Gula väggen intar en sektion av arenan. Nu finns biljetter till supportersektionen att köpa, så passa på att dra på dig en gul tröja och var med och höj stämningen!

LÄS MER