Annons

De vinner Finnkampen 2023 – enligt statistiken

110Mhack Elias Martinsson, Max Hrelja och Anton Levin under 2022 års Finnkamp.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Varje år görs en teoretisk Finnkamp utifrån respektive nations årsbästalistor, redan innan det finns en färdig trupp. Och enligt den lutar det år både finsk och svensk seger.

Annons

Om man tar de tre bästa damerna och de tre bästa herrarna ur årsbästastatistiken från Sverige och de tre bästa från Finland och jämför deras resultat, då får man fram en mycket teoretisk landskamp som ändå kan ge en hint om hur det kan gå första helgen i september.

I den här teoretiska uppställningen tas ingen som helst hänsyn till om någon är skadad eller om någon är med i för många grenar. Allt eftersom sommaren går kommer listan att uppdateras och när Finnkampen sedan närmar sig och trupperna är klara kommer en mer realistisk uppställning med rätt personer på rätt gren och aktuella årsbästan.

Enligt den nuvarande statistiken skulle de svenska damerna förlora mot de finska med 219–235 och de svenska herrarna vinna över de finska med 242.5–211.5.

Vill du se hela uppställningen gren för gren, hittar du den här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Gula Vaggen
Gula Väggen tar taktpinnen på Finnkampens läktare

Det kommer att bli drag på läktaren under Finnkampen när Gula väggen intar en sektion av arenan. Nu finns biljetter till supportersektionen att köpa, så passa på att dra på dig en gul tröja och var med och höj stämningen!

LÄS MER